Povestea Honey sticks-urilor Zumzee…

A fost odată o albinuţă incredibil de hărnicuţă, care locuia într-un stup de la poalele munţilor Carpaţi.

Tata Ion, stuparul, o iubea ca pe ochii din cap şi avea grijă ca Zumzee, împreună cu toate ale ei suratele, să poată vizita cele mai frumoase şi gustoase flori de pe dealurile învecinate.

Avea mereu grijă să le ţină departe de pesticide, să le cureţe şi să le aerisească stupii şi mai ales, avea grijă ca albinuţele sale să fie mereu fericite.

Pentru a-i mulţumi bătrânului apicultor, Zumzee şi surorile ei, împărţeau cu el roadele muncii lor: miere delicată, ceară parfumată, polen granulat şi propolis fermecat. 

Tata Ion le alinta şi le numea, pe toate, muştele lui dragi,  însă Zumzee cea deşteaptă îi era şi cea mai iubită.

Într-o zi, când nepoţii au venit în vacanţă de peste mari şi ţări, Tata Ion a observat că celei mai mici dintre nepoţici, un soi de mofturici, nu îi plăcea mierea lui naturală, delicioasă şi pură. Departe de bunici, se obişnuise doar cu mierea din ursuleţul de plastic.

Întristat, Tata Ion merse la stup să se sfătuiască cu muştele lui dragi.

– Ce pot să fac? întrebă el. Copilei nu îi place deloc mierea noastră!

– Dar ce îi place cel mai mult? întrebă o albinuţă deloc prostuţă, pe nume Bina. 

– Îi plac sucurile dulci şi rafinate, sau laptele cu diverse ciocolate, sorbit din stick-uri vesel colorate, a răspuns bunicul.

– Atunci nu avem decât o soluţie! spuse Zumzee. 

– Care? şopti Tata Ion, plin de speranţă.

– Mierea noastră, în stick-uri parfumate şi viu colorate, desigur! răspunse Zumzee.

– Zumzee, draga mea, o idee mai bună nici că se putea, se bucură Tata Ion. Pentru ca ştii ceva? Mai sunt şi alţi pitici mofturici! 

În aceeaşi zi, Tata Ion a vorbit cu fiul său Adrian, care are idei noian şi împreună au creat acest produs sănătos şi delicios, pentru toţi aceşti pitici mofturici. 🙂